fredag 10 januari 2014

Nystart

Nu var det längesedan senaste inlägget gjordes... Mycket har hänt: vi har firat både jul och nyår! Och därmed har det också vart lite ledigheter som har orsakat uppehållet här på bloggen.
Men nu är vi alla på plats igen och tar nya tag!
 
Här kommer några eftersläntare...
 
Den 13:e december, som avslutning på luciadagen, hade vi besök av Trio X som sjöng och spelade!
Det var en trevlig och medryckande stund:)
 

 
Veckan därefter hade vi besök av Gamla Uppsala Församling som höll en mysig julandakt. Så trots att vädret sa något helt annat (var ju höstlikt!) så infann sig en härlig julstämning!
Christer var här med sitt dragspel på fredagen den 20:e och spelade en sista gång för 2013. Som vanligt mycket uppskattat av åhörarna och vi fick glädjande nog boka in nya tider för nästa år.
 
Julveckan flöt sedan på med massa god mat och mys! Tyvär blev jultomten sjuk och kunde inte komma till de boende men han hade varit så snäll att han i förväg lämnat julklapparna under granen :) De boende blev väldigt glada för gåvan som bestod av en väldoftande deo och duschkräm. Praktiskt och bra!
 
På nyårsafton var det findukat på avdelningarna och nyårsmenyn var verkligen festlig. Här syns smakprov från en avdelning:
 

 
Fylld fläskfilé! Mums!
 
 
Det var en hel del av de boende som orkade vara uppe och titta på alla fyrverkerier som färgade himlen på natten.
 
Nu är vi så inne på det nya året: 2014. Ska bli spännande att se vad det har att erbjuda!
Aktiviteter och träningar har kommit igång så smått och badet har börjat bubbla igen:)
Vi har redan hunnit uppleva ett Svenskt VM-silver med Junior-kronorna i hockey och nästa vecka ska vi heja på det svenska handbollslandslaget i EM. Därefter har vi många roliga sportevenemang att ta del av under året med bl.a. vinter OS och fotbolls VM. Detta kommer naturligtvis inte gå obemärkt förbi hos oss på Topelius!
 
Ett datum att skriva upp: den 24:e januari kl: 13-15 kommer Senior Shop med sin klädförsöljning hit. Då är anhöriga varmt välkomna hit för att ta del av vårens mode!
 
När man nu precis har vant sig vid detta milda "vinter"-väder så visar det sig att helgen kommer med lite snö och minusgrader! Får se hur länge det håller i sig:)
 
Trevlig helg!
//Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar