fredag 17 maj 2013

Sommarkänsla!


Vill börja med att be om ursäkt för det långa uppehållet i skrivandet här. Jag som skriver har varit utomlands i två veckor, men nu är jag åter på topelius.
Det var fantastiskt härligt att se att våren har kommit igång så ordentligt här! Nästan så att man får sommarkänslor:) Ett vårtecken är väl att denna söta igelkott kunde skymtas här utanför huset förra veckan:


Som vanligt har det hänt mycket här i huset... Senast idag har vi haft besök av Senior Shop! Det startade med en modevisning där några av våra brukare fick vara manekänger och visa upp det senaste vårmodet. Det var mycket uppskattat. Därefter provades det kläder och shoppades under nästan tre timmar!

Tidigare i veckan var ett stort gäng ute på boulebanan och spelade vilket var roligt. Det är många som har suttit ute i trädgården också vilket är extra härligt nu när det är grönt och fint. Lite trädgårdsarbete har påbörjats också.

För tre veckor sedan fick vi avtacka en av våra sjuksköterskor Elisabeth som slutade hos oss.


Det bjöds då på fika och glada skratt. Vi tycker det är tråkigt att hon inte ska vara kvar här men vi önskar henne såklart lycka till.

Första veckan i maj uppmärksammades matens dag i samband med Valborgsmässoafton. På alla avdelningar i huset bjöds det på extra smarrig lunch med en trerätters meny. Här är lite av det som serverades: 



Vår fantastiska två-mans cykel har blivit vårfin och fått använts i den varma vårsolen!


Och många fler turer lär det bli!

Den 10/5 hade vi Massagens Dag på Topelius. Konceptet för denna dag såg lite annorlunda ut jämfört med förra året men det blev en succé! Träningssalen och vårt spa blev förvändlat till en skönhetssalong där det erbjöds fotmassage, fotbad, manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling mm.




Det var en väldigt uppskattad dag som definitivt kommer komma igen!

Vi har dessutom i vanlig ordning haft besök av Svenska Kyrkan och Gamla Uppsala Församling. Det är alltid välbesökt på dessa sångandakter och många uppskattar att sjunga lite tillsammans. 


För dem som hellre bara lyssnar så har vi också haft besök av trubadur Puch som alltid är roligt och brukar spexa till det lite! Även dessa tillställningar brukar vara väldigt uppskattade.

Detta är bara lite av allt som har gjorts i huset senaste tiden!
Vi hoppas att det fina vädret och den härliga känslan håller i sig resten av sommaret:)

I helgen får vi hålla tummarna för våra Svenska Tre Kronor som spelar semifinal (och förhoppningsvis final!) i Hockey VM!
Trevlig helg!
//Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar