måndag 4 juni 2012

Var är solen?!

Veckan som gick bjöd inte på många solglimtar och den kalla vinden och regnet satte käppar i hjulet för våra aktiviteter...

Vädret var så ostadigt i torsdags vilket gjorde att "Attendo Ruset" fick skjutas fram till denna vecka. Vi får hålla tummarna för att det blir någon lucka mellan regnskurarna så att vi kan genomföra loppet!

Även utflykten till Studenternas i söndags ställdes in. Klubben meddelade redan på förmiddagen att fotbollsplanen var ospelbar på grund av allt regn och att den i stället skulle spelas på Lötens IP, där det inte finns något skydd mot varken regn eller vind. Därför togs beslutet att skjuta upp även detta.

Det finns dock dem här på Topelius som har varit tvungna att vara ute i regnet... Jag prata förstås om våra duktiga byggarbetare! För varje dag som går händer det saker på parkeringen och i trädgården och det är roligt att följa utvecklingen.


Trots att vinden utanför är kylig så finns det gott om värme här inne på avdelningarna:)
Under helgen skulle det planteras blommor i balkonglådorna vilket blev ett roligt men smutsigt uppdrag...




Mannen som skötte städningen hade minst sagt fullt upp men det påverkade inte det glada humöret! Och resultatet blev väldigt bra:


I lördags kom vår volontär från Röda Korset igen och erbjöd manikyr för den som ville få det.


... och senare var det "pyssel" på avdelningen:


 Hållare till bordsplaceringar målades.





Borden skulle dekoreras med fina blommor som plockats ute så det var några som ägnade sig åt att sätta ihop fina små grupper.
















Vad som är på gång udner vecka 23:
* Idag, måndag, kommer en konstpedagog från Studieförbundet vuxenskolan och startar upp en konstcirkel med två grupper. Kursen kommer hållas under sommaren med sex träffar och därefter blir det förhoppningsvis en vernisage där alla verk visas upp!
* På tisdag gör vi ett nytt försök med "Attendo Ruset" och på eftermiddagen blir det musikunderhållning med Puch.
* Nationaldagen och Fruktens Dag uppmärksammas på onsdag!
* På fredag är det som vanligt fredagsdans men vi får också besök av kristdemokraternas kommunalråd Ebba Busch.
* Och på söndag är det dags för Sommarfest!

Mycket att se fram emot:)

//Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar