onsdag 18 juli 2012

Nya tag!

Nu är sommaruppehållet för bloggen över och det är dags att sätta fart igen. Men trots att inläggen här har varit vilande kan man inte påstå att varken personal eller de boende på Topelius har legat på sofflocket...

I stället har några gjort sitt bästa för att ta tillvara på den sol som varit, och legat på bänken i trädgården:)


Midsommarafton blev en lugn med trevlig tillställning. Det ordnades god mat och dukades upp långbord.



Och för den som ville ha något starkare till maten så fanns det också att välja...


Vädret har ju som sagt varit lite varierande men man har tagit tillfälle i akt mellan regnskurarna och serverat eftermiddagskaffet i trädgården samt tagit promenader. Ett populärt inslag har varit Hjärtgång där man har motionerat i trädgården (som ser ut som ett hjärta ovanifrån) med gång och olika rörelser.


... och när det varit mindre trivsamt ute så har maskinerna gått varma inne i träningssalen!






Det har dessutom erbjudits Sinnesupplevelser - där man bla. har fått lukta och smaka på olika kryddor samt diskuterat dess hälsoeffekter. Naturcirkeln är ett annat populärt inslag där alla som vill vara med samlas runt vår projektorduk och får titta och lyssna på olika djur samt samtala kring dem.

Och självklart har det även badats:)
Det är dock svårt att återge den härliga och rogivande stämningen som råder i Spa-avdelningen men det är väldigt omtyckt av många.


I morgon torsdag kommer vi få besök av en trubadur som ska sjunga och spela för oss och på fredag kommer det bjudas på ett lite speciellt inslag vid dansen...!
Men vad - det får ni se senare!

//Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar